Hvad er en luftmassemåler?

En luftmassemåler kaldes også en MAF-sensor, en teknologi, som normalt bliver anvendt på moderne biler for at minimere brændstofforbruget. Luftmassemåleren kan meget præcist måle hvor stor en luftmasse, der strømmer til motoren/pillefyret. Den måler ikke bare hvor mange liter luft, der kommer ind, men også vægten af luften, således at lufttrykket og temperaturen ikke får indvirkning på hvor mange gram luft, der tilføres. Teknologien anvendes af MGM for at sikre en helt optimal forbrænding/økonomi under alle driftsforhold, uden at din skorstens aktuelle træk har nogen konsekvenser for fyrets drift. Styringen optimerer driften 30 gange i minuttet.
En sidegevinst er, at vi sparer på strømmen, når der er godt træk i skorstenen. Anlæg uden MAF-sensor må ofte anvende en trækstabilisator, som stjæler varme fra fyrrummet, som sendes direkte i skorstenen.

Hvorfor er der ingen blæser på et MGM-fyr?                                                                               

For at undgå at lugt, støv og gasser trænger ud i huset, skal der efter loven altid være undertryk i en pillefyrs-kedel. Dette opnås på kedler med blæser, ved at skorstenen leverer et træk. Dette er et ok princip ved fyr, som ikke slukker, men det giver dog en meget dårlig økonomi ved helårs-drift. Det er derfor et must for moderne pillefyr, at de kan tænde og slukke selv, men da der intet træk er i en afkølet skorsten, og da skorstenen først bliver varm et stykke tid efter start, kan fyr med blæser have et problem ved start/stop-kørsel. Derfor  har alle MGM-pillefyr en indbygget røgsuger, som sikrer, at der altid er undertryk i kedlen – også ved start- og stopkørsel. Dette er en stor fordel ved ren varmvands-/sommerdrift.
Vi mener heller ikke, at vore anlæg skal være afhængige af udefrakommende faktorer – de skal kunne køre optimalt, uanset hvilken skorsten de monteres på.
En MGM-kedel har altid undertryk, således at støv, gasser og lugt helt undgås i huset. En sidegevinst er, at en stor, langsomtkørende røgsuger har et lavere elforbrug end en lille, hurtigt løbende blæser.

Er el-tændingen en sliddel på et MGM-fyr?

MGM modellerne Prestige, Junior, Comfort, Comfort Lux, og  HD Lux anvendes en varm lufts tændings pistol, den regnes ikke som en sliddel. MGM Easy anvender keramisk tændings element der har en normal levetid på 2- 3 år. og anses som en sliddel

Er et MGM-pillefyr en økonomisk gevinst?

Ja. Du kan spare mellem 40 og 80 procent afhængigt af, om din nuværende varmekilde er olie, gas, el eller elvarmepumpe.
Vi kan hjælpe med at beregne din økonomiske besparelse, men lige så vigtigt også hvor meget CO2 du kan spare kloden for. MGM pillefyr er i langt de fleste tilfælde  langt billigere i indkøb og drift end en luft til vand / jord varme pumpe

Er det besværligt at have et pillefyr?

Nej. MGM-pillefyr bygger på gennemtestet teknologi, som blot kræver en lille manuel indsats. Pillefyret kører helt automatisk i det daglige, så det lige akkurat producerer den varme, der er brug for – hverken mere eller mindre.??????????

Er et pillefyr CO2-neutralt?

Ja. Det er det, da de træer, som er brugt til pillerne, under deres vækst optager den samme mængde CO2, som der i et moderne MGM-pillefyr afgives ved forbrændingen.

Skal jeg bo på en gård for at kunne have et pillefyr?

Nej. Et MGM-pillefyr er så kompakt og renligt, at det som regel kan stilles samme sted, som det gamle oliefyr stod. Til eksempel kan nævnes at MGM EASY 15 blot er 51 cm bred, MGM-Junior blot er 74 cm bred (incl. magasin). MGM-Comfort-25 måler blot 97 cm i bredden.

Hvor stort et fyr skal man bruge?

  • I gamle huse, der er dårligt isolerede: 1 kW/11 m2
  • I ældre huse, der er normalt isolerede: 1kW/15 m2
  • I ældre huse, der er top-isolerede: 1 kW/20 m2
  • I huse fra før 2005: 1 kW/20 m2
  • I nye huse efter sidste nye standard: 1kW/25 m2

Kan jeg se et anlæg i drift?

Ja. Kom endelig forbi og se vort 125 m2 showroom, hvor vi har opstillet et bredt udvalg af vore modeller.
Vi hjælper også gerne med at finde en bruger i din nærhed, som har tid til en snak om sine erfaringer med MGM-pillefyr. Husk blot at kunden ikke er lønnet af os, og at han derfor gør dig en tjeneste ved at dele sin fritid og sine erfaringer med dig.